Kuře po plzeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1 ks cibule
50 g rozinky
2 ks houska
0.5 l světlé pivo
3 ks kuřecí spodní stehno

Postup přípravy receptu

  1. Předem si namočíme rozinky do piva. Kuřecí čtvrtky podle potřeby očistíme a osoíme. Cibuli očistíme a nasekáme. Kuřecí čtvrtky opečeme na másle s cibulí. Zalijeme pivem a dusíme doměkka.

  2. Když je maso měkké, dáme ho na talíř a do výpeku přidáme namočenou housku a podusíme. Pak šťávu přecedíme, aby nebyly žmolky. Do omáčky přidáme rozinky naložené v pivu, zpět vložíme kuře po plzeňsku a dusíme ještě 5 minut.

  3. Kuře po plzeňsku podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!