Kuře na tropickém ovoci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - petrželka
1 ks pomeranč
1 ks citron
- - máta
- - pepř mletý
4 plátky ananas
1 ks kapie
- - med
1 ks šalotka
- - olej olivový
- - omáčka sójová
2 ks prsa kuřecí
- - oregano
1 ks cibulka jarní
- - ocet balsamikový
- - omáčka worcesterská
- - nudle rýžové
1 ks mango

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa malinko nařízneme, tak aby vznikly na povrchu kosočtverce a naložíme na 3 hodiny do nálevu připraveného ze 2 lžic balzamikového octu, špetkou soli, bílého pepře, oregana, lžičkou medu, šťávou z celého citronu, dvěmi lžícemi sójové omáčky a se dvěma lžícemi olivového oleje. Takto uležené kuřecí prsa orestujeme na olivovém oleji z obou stran, tak aby byly hotové. Vyjmeme z pánve. Na tuto pánev na které nám vznikl výpek dáme najemno nakrájenou šalotku, jemně orestujeme, vložíme na kostičky nakrájený ananas a kapii, znovu orestujeme, poté mango taktéž nakrájené na kostičky a taktéž orestujeme. Zalijeme šťávou z pomeranče a 1 jednou lžící sojové omáčky zredukujeme asi tak na polovinu, přidáme hrst najemno nakrájené jarní cibulky, zelené petrželky a lžíci najemno nakrájené máty, opepříme a podle chuti osolíme. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, uložíme na rýžové nudle a zalijeme takto připraveným ovocem. Ozdobíme lístky čerstvé máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!