Řízečky z patizonu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
50 g tvrdý sýr
1 ks velký patizon

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Každý plátek z obou stran potřeme česnekem rozetřeným se solí

  2. Vejce rozkvedláme s trochou vlažné vody (mléka) a špetkou soli. K hladké mouce přimícháme na jemno nastrouhaný sýr. Každý plátek patizonu obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance

  3. Plátky patizonu osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran

  4. Řízečky z patizonu podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!