Řízek Pavlišov recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 lžíce strouhanka
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
250 g kysané zelí
houskový knedlík
4 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovičky naklepeme, kraje nakrojíme. Maso osolíme a posypeme pepřem. Pak porce obalíme v trojobalu a na oleji upečeme doměkka

  2. Povaříme si kyselé zelí, které zčásti zalijeme vodou a můžeme mírně osladit cukrem. Knedlíky nakrájíme a ohřejeme

  3. Upečené řízky Pavlišov podáváme s kyselým zelím a houskovým knedlíkem. Knedlíky a zelí přelijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!