Kuře na paprice se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l mléko
1 ks cibule
2 hrnky voda na podlití
3 lžíce mletá sladká paprika
3 ks kuřecí řízek
1 kelímek šlehačka nebo smetana
podle chuti
sůl
ocet
vegeta
podle potřeby
3 plátky máslo
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Smetanovou omáčku připravíme tak, že nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím kuřecí řízky osolíme a vložíme je na zpěněnou cibuli. Necháme chvíli orestovat (do bílé barvy masa) a potom zakryjeme poklicí. Necháme, aby maso pustilo šťávu, poté co maso šťávu pustí, posypeme sladkou paprikou, podlijeme vodou a necháme podusit cca 30 minut.

  2. Po 30 minutách maso odděláme na talíř a šťávu z masa rozmixujeme, nalijeme do šťávy mléko a šlehačku nebo smetanu - rozmícháme s hladkou moukou, tímto zahustíme a smetanovou omáčku necháme povařit.

  3. Nakonec ochutíme podle potřeby solí, vegetou a octem, omáčka nesmí již vařit! Maso do omáčky nedáváme, aby se nám nerozvařilo.

  4. Kuře na paprice přelijeme na talíři smetanovou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!