Kuře na okurkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 lístků máta peprná
1 ks okurka
pepř
3 ks menší cibule
6 ks kuřecí prsíčka
3 ks citróny
3 lžíce olivový, nebo arašídový olej

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme jednu větší okurku, rozkrojíme jí podélně a zbavíme veškerých semínek. Očištěnou okurku nakrájíme na kostičky, které budeme 3 minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Nakonec je necháme okapat.

  2. Cibule a kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky. Prsíčka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáme je z pánve stranou a na stejné pánvi orestujeme cibulku. K takto připravené cibulce přikapeme šťávu ze tří citrónů, lístky máty a 1/2 dl studené vody. Přivedeme do varu a vložíme maso, osolíme, opepříme a ještě dalších 10 minut mírně podusíme.

  3. Přibližně po 5 minutách dušení přidáme blanšírované okurky!

  4. Jako přílohu můžeme servírovat společně s vařenými bramborami, nebo s dušenou rýží, popřípadě s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!