Kuře na kysaném zelí a černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks velká cibule
20 dkg anglická slanina
50 dkg kysané zelí
0.5 l černé pivo
4 ks kuřecí čtvrtky
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme ji do pekáče, zasypeme propláchnutým kysaným zelím a promícháme s na kostičky nakrájenou anglickou slaninou. Na zelí můžeme přidat i plátky anglické slaniny.

  2. Porce kuřete opláchneme osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Zalijeme černým pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Kuře na kysaném zelí pečeme dozlatova a průběžně podléváme černým pivem.

  3. Kuře na kysaném zelí a černém pivu podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!