Kuře na kysaném zelí a černém pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks velká cibule 20 dkg anglická slanina 50 dkg kysané zelí 0.5 l černé pivo 4 ks kuřecí čtvrtky podle chuti sůl kmín mletý černý pepř
Postup Kuře na kysaném zelí a černém pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme ji do pekáče, zasypeme propláchnutým kysaným zelím a promícháme s na kostičky nakrájenou anglickou slaninou. Na zelí můžeme přidat i plátky anglické slaniny.
Porce kuřete opláchneme osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Zalijeme černým pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Kuře na kysaném zelí pečeme dozlatova a průběžně podléváme černým pivem.
Kuře na kysaném zelí a černém pivu podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými knedlíky.