Kuře na houbách s mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 sklenice voda
100 g mrkev
2 lžíce olivový olej
čerstvá zelenina
bramborové hranolky
4 - 8 ks kuřecí horní stehno
250 g mražené houby
4 lžíce směs koření na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí kousky stehen dobře očistíme, omyjeme a okořeníme. Maso zakapeme olivovým olejem, který pak zlehka prsty do masa vetřeme. V kastrolku maso necháme uležet. Čím déle, tím je maso chutnější a jemnější, lze i dva tři dny

  2. Do zahřátého titanového hrnce vložíme připravené naložené kuřecí porce a opečeme je z jedné strany (vnější strana s kůží), pak maso otočíme a hrnec přikryjeme poklicí. Necháme opékat asi 10 minut. Pak přidáme mražené houby, po chvíli přidáme i nakrájenou čerstvou nebo mraženou mrkev. Podle potřeby podlijeme trochou vody a promícháme. Chvíli necháme prohřát

  3. Ve fritovacím hrnci si usmažíme mražené bramborové hranolky

  4. Hotové kuře na houbách s mrkví podáváme s bramborovými hranolky a doplňujeme podle chuti čerstvou zeleninou a dresinkem s bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!