Kuře na cibuli a česneku s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
1 lžíce máslo
1 ks kuře
hladká mouka
1 konzerva sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a naporcujeme na 4 díly. Česnek očistíme, prolisujeme a utřeme se solí. Česnek pořádně potřeme porce kuřete a necháme vše asi hodinu uležet.

  2. Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Uleželé kuře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Vložíme porce kuřete a po masitější straně je opečeme, ale cibule se nesmí připálit. Vše podlijeme vodou tak, aby bylo kuře asi ze 2/3 ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a kuře v něm vaříme asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Zatím si scedíme hrášek. Přidáme jej s máslem ke kuřeti necháme jen krátce, ale dobře prohřát.

  4. Kuře na cibuli a česneku s hráškem podáváme s brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!