Jablečný koláč hraběnka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 - 6 ks jablko
4 ks bílek
1 ks citron
150 g cukr krupice
200 g hera
mletá skořice
450 g polohrubá mouka
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, kypřící prášek do pečiva, žloutky, Heru a vypracujeme ve vláčné těsto. Asi 1/3 těsta pak odložíme do chladničky

  2. Na plech dáme pečící papír a trhanými kousky namačkáme těsto po celém povrchu plechu. Nastrouháme jablka nahrubo. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme k nim cukr. Jablka posypeme skořicí, přistrouháme citronovou kůru z jednoho citronu. Ze zbylých 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, který poklademe na jablka. Vyndáme 1/3 zatuhlého těsta a na hrubém struhadle těsto nastrouháme rovnoměrně po celém povrchu nastrouhaných jablek

  3. Koláč pečeme při 160 - 170 °C do zrůžovění

  4. Jablečný koláč hraběnka necháme vychladnout, rozkrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!