Jablečný jogurtový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
4 ks jablko
1 lžíce prášek do pečiva
130 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 kelímek bílý jogurt
3 lžíce horká voda
50 g mleté ořechy
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hrubší měsíčky

  2. Máslo v kastrolku rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce ušleháme do pěny společně s horkou vodou, až poté zašleháme cukr. Do směsi vmícháme vychladlé máslo, jogurt a postupně přidáváme všechny ostatní ingredience - mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy nebo mandle

  3. Formu či plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Lze použít větší dortovou formu, případně menší plech. Do formy těsto nalijeme, uhladíme a hustě poklademe jablky, které do těsta mírně zatlačíme

  4. Takto připravený jablečný koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 35 minut, ale záleží na troubě. Zkusíme špejlí, pokud je suchá, máme hotovo

  5. Jablečný jogurtový koláč necháme vychladnout, poté nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!