Kuře na bylinkovém másle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 1 špetka sůl 250 g máslo 1 hrst petrželka 1 hrst tymián 1 hrst rozmarýn 2 ks rajče 1 ks kuře 1 hrst šalvěj 1 ks šalotka 1 dl bílé víno 1 špetka mletý černý pepř 0 dl česnekový olej
Postup Kuře na bylinkovém másle recept
Postup přípravy receptu
-
Začneme bylinkovým máslem. Všechny čerstvé bylinky nasekáme najemno. Smícháme je s máslem, solí, pepřem a česnekovým olejem. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a necháme vychladnout.
Kuře osolíme a opepříme. Dno pekáče vyložíme slaninou. Na kuře poklademe střídavě slaninu a bylinkové máslo. Část másla dáme i dovnitř kuřete a okolo. Pečeme na 200 °C asi dvě a půl hodiny dozlatohněda, občas podléváme. V polovině pečení přidáme rajčata rozkrájená na čtvrtiny a šalotku rozkrojenou na půl.
Kuře na bylinkovém másle podáváme s novými brambory vařenými ve slupce. Zbylé bylinkové máslo necháme rozpustit na horkých bramborech. Vypek můžeme svařit s bílým vínem. Není to však podmínkou.