Kuře na bylinkovém másle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
1 špetka sůl
250 g máslo
1 hrst petrželka
1 hrst tymián
1 hrst rozmarýn
2 ks rajče
1 ks kuře
1 hrst šalvěj
1 ks šalotka
1 dl bílé víno
1 špetka mletý černý pepř
0 dl česnekový olej

Postup přípravy receptu

  1. Začneme bylinkovým máslem. Všechny čerstvé bylinky nasekáme najemno. Smícháme je s máslem, solí, pepřem a česnekovým olejem. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a necháme vychladnout.

  2. Kuře osolíme a opepříme. Dno pekáče vyložíme slaninou. Na kuře poklademe střídavě slaninu a bylinkové máslo. Část másla dáme i dovnitř kuřete a okolo. Pečeme na 200 °C asi dvě a půl hodiny dozlatohněda, občas podléváme. V polovině pečení přidáme rajčata rozkrájená na čtvrtiny a šalotku rozkrojenou na půl.

  3. Kuře na bylinkovém másle podáváme s novými brambory vařenými ve slupce. Zbylé bylinkové máslo necháme rozpustit na horkých bramborech. Vypek můžeme svařit s bílým vínem. Není to však podmínkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!