Kuře na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 ks kuře
1 špetka šafrán
2 lžíce bylinky
1 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1 špetka mletý bílý pepř
100 g sterilovaný hrášek
1 špetka mletý muškátový oříšek
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky (estragon, rozmarýn, dobromysl, petrželka, pažitka, majoránka) nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Kuře rozporcujeme, opečeme na sádle (olivovém oleji) s cibulí a bylinkami. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek i šafrán. Zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem i vývarem a dusíme asi 40 minut.

  3. Přidáme sterilovaný hrášek, který předem scedíme, a když je vše měkké, přidáme do výpeku nadrobno nakrájené uvařené vejce, případně trošku vývaru a promícháme v hustější omáčku na přelití porcí.

  4. Kuře na bylinkách podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!