Pečená kachna v sáčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks kachna
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, opláchneme pod studenou vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou

  2. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2 x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby. Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150 °C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 - 30 minut

  3. Pečenou kachnu podáváme se zelím a knedlíkem, tak jak je zvykem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!