Pečená kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
1 špetka sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
1 ks cibule
1 lžička kmín
kmín
2 lžíce sádlo
120 ml voda
1 ks kachna
med
1 - 3 ks rohlík
500 g hrubá mouka
1 plechovka sterilované červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče s poklicí. Začínáme péct na mírnější teplotu, asi po půl hodině přidáme na teplotu cca 150 °C. Pečeme pozvolna, kachnu otočíme a když je zlatavá z obou stran, odklopíme víko pekáče a občas přeléváme výpekem. Kachnu pečeme doměkka, nevyplácí se v tomto případě pečení uspěchat. Maso by se mělo samo nechat lehce oddělit od kosti. Pro křupavější kůrku můžeme kachnu potřít výpekem smíchaným s troškou medu, takto pak kachnu dopečeme asi při teplotě 170 °C. Bez poklice pak dopékáme asi 20 minut

  2. Za stálého míchání pak na sádle zpěníme sádlo a nakrájenou cibuli, přidáme trochu cukru. Přidáme červené zelí, necháme podusit, osolíme a dosladíme podle chuti, můžeme přidat kmín

  3. Pro přípravu houskových knedlíků smícháme mouku, sůl, vodu, mléko a přidáme rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, přidáme nakrájený tvrdší rohlík a zapracujeme jej do těsta. Podle potřeby ještě přisypeme mouku a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvarujeme knedlíky

  4. Knedlíky dáme do hrnce s vařící vodou a vaříme 10 minut. Knedlíky otočíme a vaříme dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchneme a necháme z nich uniknout páru. Domácí houskové knedlíky krájíme na plátky

  5. A teď stačí vše jen naservírovat na talíře. Pečená kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem chutná výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!