Kuře ala Bárt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks kuře
marináda
1 stroužek česnek
1 dl hořčice
1 dl kečup
1 lžička mletý zázvor
1 lžíce worcesterová omáčka
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje.

  2. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně v poměru 1:1 hořčici s kečupem, lžičku zázvoru, stroužek propasírovaného česneku, velkou lžíci worcesteru a špetku pepře.

  3. Vzniklé bláto naneseme na kuře tak, že prakticky není pod nánosem vidět. Směs může být i kolem kuřete v pekáči. Je to nakonec vynikající sos. Na kuře poklademe kolečka cibule a pár kousků másla. Kuře pečeme v předehřáté troubě. Občas jej podléváme.

  4. Kuře ala Bárt podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!