Kuře od marockých Židů recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
0,25 hrnků olej
sůl
1 - 2 ks citron
1 lžička mletá skořice
mletý pepř
vlažná voda
1 lžička mletý římský kmín
1 lžička mletá sladká paprika
6-8 ks kuřecí stehýnka
250 g zelené olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zbavíme kousky kuřete kůže. Nakrájíme si citron na plátky a pak v oleji usmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme jednu vrstvu kousků kuřete a osmažíme maso ze všech stran do bílé barvy

  2. Na kousky kuřete vysypeme všechny olivy a na ně zase kousky citronu. Navrch přijde koření. To vše zalijeme vodou tak, aby byly kousky kuřete do půlky ve vodě. Vše zakryjeme a necháme pracovat na velkém ohni. Až se směs dostane do varu, zeslabíme oheň na střed. Kuře od marockých Židů vaříme 30 - 40 minut, dokud není kuře připravené

  3. Jako přílohu ke kuřeti od marockých Židů můžeme zvolit rýži nebo kuskus.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!