Kulajda s liškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
3 ks brambory
1 ks cibule
1 kostka masox
3 hrstě lišky
5 kuliček nové koření
4 lžíce kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
2 dl smetana ke šlehání
2 ks vejce natvrdo
3 lžíce sekaný kopr
1 l voda nebo vývar
5 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 lžíci oleje s 2 lžícemi másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou a uděláme klasickou jíšku. Zalijeme vývarem, rozmícháme. Brambory nakrájíme na drobné kostičky, dáme do vývaru s jíškou, přidáme celé kuličky koření. Vaříme doměkka, občas mícháme.

  2. Mezitím si očistíme lišky, které nakrájíme nadrobno, a na lžíci oleje je osmahneme v kastrůlku, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Lišky přidáme k polévce, vaříme společně ještě 5 minut, přidáme nasekaný kopr, vejce natvrdo pokrájené na kostičky. Polévku odstavíme z ohně, vyjmeme z ní celé koření, zjemníme ji smetanou ke šlehání a dochutíme (sůl, mletý pepř).

  3. Na talíři zdobíme kulajdu s liškami lžící kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!