Kulajda s liškami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžíce máslo 3 ks brambory 1 ks cibule 1 kostka masox 3 hrstě lišky 5 kuliček nové koření 4 lžíce kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 2 dl smetana ke šlehání 2 ks vejce natvrdo 3 lžíce sekaný kopr 1 l voda nebo vývar 5 kuliček celý černý pepř podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kulajda s liškami recept
Postup přípravy receptu
-
Na 1 lžíci oleje s 2 lžícemi másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou a uděláme klasickou jíšku. Zalijeme vývarem, rozmícháme. Brambory nakrájíme na drobné kostičky, dáme do vývaru s jíškou, přidáme celé kuličky koření. Vaříme doměkka, občas mícháme.
Mezitím si očistíme lišky, které nakrájíme nadrobno, a na lžíci oleje je osmahneme v kastrůlku, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Lišky přidáme k polévce, vaříme společně ještě 5 minut, přidáme nasekaný kopr, vejce natvrdo pokrájené na kostičky. Polévku odstavíme z ohně, vyjmeme z ní celé koření, zjemníme ji smetanou ke šlehání a dochutíme (sůl, mletý pepř).
Na talíři zdobíme kulajdu s liškami lžící kysané smetany.