Krůtí závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
pepř
náplň 2
150 g pórek
náplň 3
0 lžiček vegeta
150 g anglická slanina
1 lžíce provensálské koření
náplň 1
150 g vařená mrkev
příloha
750 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev předvaříme. Krůtí maso prokrojíme tak, aby nám vznikl plát, naklepeme ho mezi folií.

  2. Plát osolíme, opepříme a pokryjeme polovinou slaniny. Na slaninu rozložíme mrkev i omytý a najemno nakrájený pórek, posypeme provensálským kořením, vegetou a srolujeme.

  3. Roládu pokryjeme zbytkem slaniny a pečlivě ovážeme režnou nití. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a zvolna pečeme do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.

  4. Krůtí závin podáváme s vařenými brambory nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!