Bramborová krémová polévka s hříbky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl 2 lžíce máslo 600 g brambory 1 ks cibule 5 ks hřiby 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 1 l zeleninový vývar mletý kmín mletý černý pepř 8 kuliček celý černý pepř čerstvý libeček
Postup Bramborová krémová polévka s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Poté za stálého míchámní přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným zeleninovým vývarem a vše přivedeme k varu. Do tohoto základu vložíme brambory, asi 1/3 hub, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, celý černý pepř), sůl a mletý kmín a zvolna uvaříme doměkka
Mezitím na malém množství oleje orestujeme zbýbající hříbky, které osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem
Jakmile budou brambory měkké, odstraníme z hrnce sítko s kořením, vše rozmixujeme dohladka, ochutíme prolisovaným česnekem, libečkem a solí a krátce povaříme
Bramborovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme orestovanými hříbky a ihned servírujeme.