Bramborová krémová polévka s hříbky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
600 g brambory
1 ks cibule
5 ks hřiby
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
1 l zeleninový vývar
mletý kmín
mletý černý pepř
8 kuliček celý černý pepř
čerstvý libeček

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Poté za stálého míchámní přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným zeleninovým vývarem a vše přivedeme k varu. Do tohoto základu vložíme brambory, asi 1/3 hub, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, celý černý pepř), sůl a mletý kmín a zvolna uvaříme doměkka

  2. Mezitím na malém množství oleje orestujeme zbýbající hříbky, které osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem

  3. Jakmile budou brambory měkké, odstraníme z hrnce sítko s kořením, vše rozmixujeme dohladka, ochutíme prolisovaným česnekem, libečkem a solí a krátce povaříme

  4. Bramborovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme orestovanými hříbky a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!