Bramborová omeleta s žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 plátek máslo
1 lžička petrželka
1/2 lžičky vegeta
2 lžíce zelená paprika
2 ks vařené brambory
2 plátky uzený sýr
2 ks malé žampiony
5 lžic smetana na vaření
2 lžíce cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne. Vychladlé brambory nakrájíme na půlkolečka

  2. Mezitím si přichystáme zeleninu, kterou očistíme, stejně tak žampiony. Vše nakrájíme na kousíčky. Žampiony krátce podusíme na másle a necháme vysmahnout. K žampionům přidáme zeleninu i s cibulkovou natí a orestujeme. Vejce rozšleháme s petrželkou a vegetou, nakonec přidáme i smetanu a dobře promícháme

  3. Rozpálíme si hlubší pánev a brambory na másle osmahneme. Pak je sesuneme k okrajům a doprostřed rozlijeme rozšlehaná vajíčka, která pohybem pánve rozprostřeme i na brambory. Zasypeme zeleninovo-žampionovou směsí a poklademe plátečky sýra. Přikryjeme a necháme dojít na mírném ohni. Vejce nám musí ztuhnout, sýr by měl roztát

  4. Bramborovou omeletu se žampiony opatrně sesuneme na talíř a ihned podáváme. Nejlepší je zakápnutá tatarskou nebo jinou studenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!