Krůtí stehno se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 cl brandy
olivový olej
1 balíček sušené švestky
1 hrst mandlové lupínky
1 ks krůtí stehno
mletý barevný pepř
drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno vykostíme. Maso očistíme, naporcujeme a osolíme a opepříme.

  2. Rozehřejeme si pekáček. Přidáme olivový olej a okořeněné porce stehna zprudka orestujeme. Pak přidáme namočené sušené švetky. Vše podusíme, dokud švestky nezměknou. Směs zalijeme brandy a flambujeme. Omáčku dochutíme.

  3. Maso v pekáčku podlijeme trochou drůbežího vývaru, posypeme mandlemi a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Pečeme cca hodinu a podléváme vývarem.

  4. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!