Rizoto z červené řepy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
tymián
350 g rýže
100 g parmazán
1 lžíce olivový olej
1 dl červené víno
1 l zeleninový vývar
4 ks červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké kostičky nebo nudličky

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Osmahneme ji na olivovém oleji, přidáme řepu a také orestujeme. Vsypeme rýži (nejlépe arborio), jen krátce orestujeme a zalijeme suchým červeným vínem, které za stálého míchání necháme odpařit. Poté postupně přidáváme vývar a mícháme, vždy po odpaření přidáme další dávku vývaru. Ke konci osolíme, opepříme, přidáme tymián a nastrouhaný parmazán, sýr necháme rozpustit. Na závěr přípravy vmícháme máslo pro zjemnění, podle potřeby rizoto z červené řepy dosolíme a dopepříme

  3. Rizoto z červené řepy ihned podáváme. Má jemnou a velmi lahodnou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!