Rizoto v papiňáku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
petrželka
1 ks cibule
1 ks pórek
rýže
kapie
libeček
olej na smažení
sterilované okurky
pečené maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Zbytky pečeného masa nebo syrové kuřecí maso nakrájíme na kousky. Komu chutnají houby, může je dát místo masa a má houbové rizoto. Přidáme syrovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, hrášek, kukuřici), osolíme a pro chuť můžeme přidat i 3 nebo 4 stroužky česneku

  2. Vše lehce smažíme a promícháváme. Když je zelenina a maso téměř měkké, přilijeme trochu vody. Přidáme přebranou a propláchnutou rýži, zalijeme vodou a osolíme. Vody dáme podle množství rýže. Raději méně, aby se nám rýže nerozvařila, vodu vždy můžeme přidat. Rizoto necháme v papiňáku zhruba 15 - 20 minut. Když je vše měkké, přidáme nakrájenou kapii, okurku, nakrájenou petrželku, pažitku, libeček, pórek, co kdo má rád. Vše promícháme a podle potřeby dosolíme. Rizoto můžeme na talíři posypat strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou

  3. Veškeré ingredience dáváme podle velikosti papiňáku a podle toho, kolik chceme mít v rizotu zeleniny a masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!