Rizoto v italském stylu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 g paprika
2 ks cibule
petržel
4 dl rýže
bazalka
koriandr
300 g žampiony
1 l bujón
2-3 dl bílé víno
olivový olej
500 g kuřecí prsa
1 konzerva sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
500 g cherry rajčátka
1 konzerva černé olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si připravíme asi litr bujónu podle naší chuti

  2. Obě cibule nakrájíme najemno, jednu vložíme do hrnce nebo pánve, kde budeme připravovat rýži. Necháme cibuli zpěnit na olivovém oleji, poté k ní nasypeme neuvařenou propláchnutou rýži. Necháme chvilku připéct a nalijeme bílé víno. Počkáme, až se víno zcela vypaří a zalijeme bujónem (nepoužijeme všechen, trošku si necháme na zeleninu). Necháme pod pokličkou vařit od 30 - 40 minut

  3. Mezitím si na druhé pánvi připravíme zeleninu s masem. Opět zpěníme cibuli na olivovém oleji a hned poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony. Když už budou houby skoro hotové (musí mít hezkou zlatou barvu), dáme do pánve na nudličky nakrájené, osolené, opepřené maso a papriku. Můžeme podlévat bujónem. Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata, olivy a slitou kukuřici. Podle chuti okořeníme

  4. Až bude rýže hotová, přímícháme zeleninu k rýži, necháme chvilku pod pokličkou a rizoto v italském stylu můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!