Domácí tarhoňa s masem a kedlubnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 ks vejce
solamyl
100 ml smetana
1 ks kedlubna
180 - 200 g hrubá mouka
drcený kmín
400 g vepřová kýta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme tarhoňu. V misce rozšleháme vejce, osolíme a postupně přidáváme mouku. Jakmile vznikne těstíčko, přendáme ho na vál a dále do něj zapracováváme mouku, dokud nevznikne velmi tuhé těsto, které se dá strouhat. Pak těsto nastrouháme nahrubo, rozprostřeme na rozloženou utěrku a necháme oschnout. Oschlé nočky zvolna povaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 - 3 minuty, dokud nevyplavou napovrch. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou

  2. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na drobné nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a pak na ni přidáme maso, které krátce orestujeme, ochutíme kmínem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. K téměř měkkému masu vmícháme kedlubnu a vše ještě krátce podusíme z´tak, aby kedlubna byla akorát na skus. Nakonec vše zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Domácí tarhoňu rozdělíme na porce, přelijeme masitou směsí s kedlubnou a ozdobíme sekanou petrželkou. Domácí tarhoňu s masem a kedlubnou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!