Domácí tatarák s topinkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 lžička hořčice 4 plátky chléb 1 lžička kečup 2 ks okurky 1 špetka pepř 300 g hovězí svíčková 5 kapek worchester 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Domácí tatarák s topinkou
Postup přípravy receptu
-
Domácí tatarák lze podávat skutečně mnoha způsoby a vždy záleží na chuťových preferencích každého z nás
Opečeme na oleji dva až čtyři krajíce chleba a potřeme je česnekem
Připravíme si maso, které můžeme naškrábat, ale i umlít ručním mlýnkem do hladké konzistence. Masovou směs poklademe do středu talíře, na něj rozklepneme jedno syrové vejce. Na okraj talíře pak uděláme hromádky soli, pepře, mleté sladké papriky, pokrájené cibule, okurky, přidáme i trochu hořčice, kečupu, worchesteru apod
Jednotlivá dochucovadla pak smícháme s masem a směsí potřeme připravené topinky. Takto připravený domácí tatarák s topinkou.