Domácí tatarák s topinkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička hořčice
4 plátky chléb
1 lžička kečup
2 ks okurky
1 špetka pepř
300 g hovězí svíčková
5 kapek worchester
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Domácí tatarák lze podávat skutečně mnoha způsoby a vždy záleží na chuťových preferencích každého z nás

  2. Opečeme na oleji dva až čtyři krajíce chleba a potřeme je česnekem

  3. Připravíme si maso, které můžeme naškrábat, ale i umlít ručním mlýnkem do hladké konzistence. Masovou směs poklademe do středu talíře, na něj rozklepneme jedno syrové vejce. Na okraj talíře pak uděláme hromádky soli, pepře, mleté sladké papriky, pokrájené cibule, okurky, přidáme i trochu hořčice, kečupu, worchesteru apod

  4. Jednotlivá dochucovadla pak smícháme s masem a směsí potřeme připravené topinky. Takto připravený domácí tatarák s topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!