Smažené rybí šišky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 ks bobkový list
2 lžíce nasekané mandle
400 g rybí filé
mletý černý pepř
5 kuliček celý černý pepř
50 ml smetana ke šlehaní
50 g jemná bílá strouhanka
2 lžíce rybí chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu osolíme, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přivedeme k varu. Rybu omyjeme, vložíme do ochucené vroucí vody a krátce povaříme. Potom ji necháme v nálevu vychladnout. Studenou rybu necháme okapat a nakrájíme na menší kousky

  2. Vejce rozšleháme se smetanou a strouhanou houskou. Směs odložíme stranou a necháme strouhanku nabobtnat. Potom vmícháme rybu, chilli omáčku, sůl, pepř a solamyl. Ze směsi vypracujeme středně hustou hmotu, ze které mokrýma rukama tvoříme šišky a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  3. Usmažené rybí šišky necháme okapat na ubrousku a podáváme s hranolky a kečupem nebo bramborovou kaší a salátem. Smažené rybí šišky chutnají i studené jako chuťovka k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!