Krůtí roládky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 ml olej
sůl
1 ks cibule
0.3 l bílé víno
100 ml kuřecí vývar
mletý bílý pepř
muškátový květ
50 g parmezán
250 g listový špenát
8 plátků parmská šunka
4 plátky krůtí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Přepůlíme je, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Špenát opláchneme.

  2. Na plátek krůtího masa položíme plátek šunky, hustě posypeme parmezánem, navrch položíme list špenátu. Řízek svineme do závitku a upevníme párátkem, aby držel tvar. U zbylých krůtích kousků postupujeme stejně.

  3. Závitky zprudka opečeme v rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve.

  4. Do výpeku v pánvi vložíme cibuli s česnekem a osmahneme. Přilijeme kuřecí vývar, bílé víno a dochutíme muškátovým květem.

  5. Do vzniklé šťávy vložíme opečené závitky a necháme asi 10 minut podusit.

  6. Ideální přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!