Bábovka z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce sůl 2 ks vejce 150 g brambory 400 ml mléko 2 lžíce majoránka 1 ks cibule 1 kostka droždí 1 lžička cukr krupice 300 g polohrubá mouka 1/2 lžičky muškátový květ 200 g mleté maso 1/2 lžičky mletý černý pepř strouhanka na vysypání sádlo na vymazání
Postup Bábovka z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme a oloupeme. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou
Z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek
Brambory jemně nastrouháme, smícháme je s mletým masem, nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolíme je, okořeníme a přidáme vejce
Spolu se vzešlým kváskem zapracujeme do těsta prosátou mouku
Těsto necháme 20 minut kynout, pak ho nalijeme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout
Bábovku nejprve zapačeme v troubě vyhřáté na 220 °C, později teplotu zmírníme na 180 °C a dopečeme ji dozlatova - těsto se nesmí lepit na špejli.