Bábovka z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce sůl
2 ks vejce
150 g brambory
400 ml mléko
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 kostka droždí
1 lžička cukr krupice
300 g polohrubá mouka
1/2 lžičky muškátový květ
200 g mleté maso
1/2 lžičky mletý černý pepř
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme a oloupeme. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou

  2. Z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek

  3. Brambory jemně nastrouháme, smícháme je s mletým masem, nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolíme je, okořeníme a přidáme vejce

  4. Spolu se vzešlým kváskem zapracujeme do těsta prosátou mouku

  5. Těsto necháme 20 minut kynout, pak ho nalijeme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout

  6. Bábovku nejprve zapačeme v troubě vyhřáté na 220 °C, později teplotu zmírníme na 180 °C a dopečeme ji dozlatova - těsto se nesmí lepit na špejli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!