Bábovka z koňaku recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
5 ks vejce
1 lžička kakao
3 lžičky kakao
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
olej na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
1 lžíce instantní káva (suchá)
250 ml smetanový koňak

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr i vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Vmícháme smetanový koňak (viz. recepty) a olej. Nakonec postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva

  2. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Do zbylého těsta přidáme kakao i kávu a zamícháme. Tmavé těsto nalijeme do formy a vidličkou mírně zapracujeme do světlého těsta

  3. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 175°C

  4. Upečenou bábovku posypeme směsí kakaa a moučkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!