Krůtí roláda v makovém obalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce smetana
1 ks bílek
1 ks limetka
30 g mák
3 lžíce slunečnicový olej
1 špetka mletý pepř
6 ks červená cibule
1 ks krůtí prsa
100 g kompotované třešně
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso nařežeme tak, abychom získali co největší plát. Okraje seřízneme do tvaru obdélníku. Ořezané kousky nakrájíme na kousky a rozmixujeme s bílkem na pyré. Do mixéru tenkým proudem přilijeme smetanu. Hladkou hmotu uložíme v chladu.

  2. Troubu rozehřejeme na 170°C. Limetku nakrájime na tenké plátky a ty pak na malé kostičky. Třešně necháme okapat. Obojí vmícháme do připraveného základu na nádivku. Osolíme a opepříme.

  3. Krůtí prsa potřeme vrstvou nádivky, srolujeme a obtočíme nití. Povrch rolády osolíme, opepříme a na velkém hrnci opečeme. Poté vložíme do pekáčku obložíme cibuli nakrájenou na čtvrtky. Pečeme 70 minut. Máslo rozpustíme a smícháme s mákem. Posledních 10 minut před dopečením potřeme roládu připraveným mákem.

  4. Hotovou krůtí roládu v makovém obalu naporcujeme na plátky a podávame s upečenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!