Krůtí pečínka s rozmarýnem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 50 g máslo 2 ks cibule 300 g cuketa 3 snítky rozmarýn 1 ks citrón 1 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 2 lžičky hrubá sůl 1 kg krůtí prsa 500 g malé syrové brambory 1 lžíce pepřová směs na ozdobu čerstvé bylinky
Postup Krůtí pečínka s rozmarýnem recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjeme a vysušíme. Potřeme olivovým olejem smýchaným s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, poklademe rozmarýnek, který k masu přichytíme kuchyňskou nití. Pečeni vložíme s oříškem másla do pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut při 200°C.
Mezitím oloupeme a rozčtvrtíme cibuli, brambory ve slupce vydrhneme a rozpůlíme. Pekáč vysypeme okolo krůtí pečeně hrubou solí a brambory i cibuli na ni položíme řeznou plochou. Pečeme společně asi 35 minut.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kostky a přidáme po 30 minutách pečení ke krůtím prsům. Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky.
10 minut před koncem pečení přilijeme do pekáče 250 ml vody, rozložíme citrónové plátky a okořeníme pepřovou směsí.
Hotovou pečínku servírujeme naaranžovanou na servírovacím talíři bohatě ozdobenou čerstvými bylinkami.