Krůtí pečínka s rozmarýnem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g máslo
2 ks cibule
300 g cuketa
3 snítky rozmarýn
1 ks citrón
1 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
2 lžičky hrubá sůl
1 kg krůtí prsa
500 g malé syrové brambory
1 lžíce pepřová směs
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme a vysušíme. Potřeme olivovým olejem smýchaným s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, poklademe rozmarýnek, který k masu přichytíme kuchyňskou nití. Pečeni vložíme s oříškem másla do pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut při 200°C.

  2. Mezitím oloupeme a rozčtvrtíme cibuli, brambory ve slupce vydrhneme a rozpůlíme. Pekáč vysypeme okolo krůtí pečeně hrubou solí a brambory i cibuli na ni položíme řeznou plochou. Pečeme společně asi 35 minut.

  3. Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kostky a přidáme po 30 minutách pečení ke krůtím prsům. Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky.

  4. 10 minut před koncem pečení přilijeme do pekáče 250 ml vody, rozložíme citrónové plátky a okořeníme pepřovou směsí.

  5. Hotovou pečínku servírujeme naaranžovanou na servírovacím talíři bohatě ozdobenou čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!