Krůtí nudličky se špagetami v pórkovém krému recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
máslo
3 porce špagety
hladká mouka
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa
1 ks velký pórek
1 kelímek zakysaná smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso zprudka ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka

  2. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, na másle zvolna podusíme, ochutíme solí a pepřem a ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu

  3. K měkkým krůtím nudličkám vmícháme pórkový krém, vše necháme krátce přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Omáčku podle potřeby dochutíme solí

  4. Vařené špagety rozdělíme na porce, přelijeme pórkovým krémem s krůtími nudličkami, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!