Krůtí medailonky na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plechovka sterilované žampiony tatarská omáčka 600 g krůtí maso vývar na podlití oliový olej
Postup Krůtí medailonky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme a nakrájíme na medailonky, které prsty roztáhneme do stran, nemusíme tak rozklepávat. Mírně osolíme a z obou stran potřeme tatarskou omáčkou. Takto necháme přes noc odležet
Žampiony slijeme a necháme okapat
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky masa prudce osmahneme, pak zalijeme vývarem a chvíli dusíme, aby nám změkly. Potom přidáme žampiony, opět mírně podlijeme a podusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout
Krůtí medailonky na žampionech podáváme s hranolky a studenými omáčkami.