Krůtí medailonky na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plechovka sterilované žampiony
tatarská omáčka
600 g krůtí maso
vývar na podlití
oliový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na medailonky, které prsty roztáhneme do stran, nemusíme tak rozklepávat. Mírně osolíme a z obou stran potřeme tatarskou omáčkou. Takto necháme přes noc odležet

  2. Žampiony slijeme a necháme okapat

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky masa prudce osmahneme, pak zalijeme vývarem a chvíli dusíme, aby nám změkly. Potom přidáme žampiony, opět mírně podlijeme a podusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout

  4. Krůtí medailonky na žampionech podáváme s hranolky a studenými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!