Krůtí medailonky na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
1 plechovka sterilované žampiony
tatarská omáčka
600 g krůtí maso
vývar na podlití
oliový olej
Postup Krůtí medailonky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme a nakrájíme na medailonky, které prsty roztáhneme do stran, nemusíme tak rozklepávat. Mírně osolíme a z obou stran potřeme tatarskou omáčkou. Takto necháme přes noc odležet
Žampiony slijeme a necháme okapat
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky masa prudce osmahneme, pak zalijeme vývarem a chvíli dusíme, aby nám změkly. Potom přidáme žampiony, opět mírně podlijeme a podusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout
Krůtí medailonky na žampionech podáváme s hranolky a studenými omáčkami.