Krůtí koule s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g růžičková kapusta
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
studená voda
na obalení
400 g krůtí maso
150 g pohankové vločky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kapustičky vaříme asi 8 minut v osolené vodě. Pozor, aby se nám nerozvařily. Růžičkovou kapustu okapeme a necháme zchladnout.

  2. Dále si připravíme masovou směs. Krůtí maso nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Mleté maso ochutíme kořením, solí a propracujeme. Podle potřeby přidáme trošku studené vody, aby se směs spojila. Vychladlé kapustičky nejprve obalíme ve směsi masa a potom je obalíme v pohankových vločkách.

  3. Krůtí koule upečeme v troubě nebo smažíme v pánvi na oleji.

  4. Krůtí koule s růžičkovou kapustou můžeme podávat se salátem a také jako vydatnější jídlo s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!