Krůtí kostky na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2-3 ks cibule
2-3 ks rajče
1 ks pórek
mražená zelenina
1-2 ks barevná paprika
1 kg krůtí nebo kuřecí maso
podle chuti
kečup
vegeta
koření na čínu
grilovací koření
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáčku dáme nadrobno pokrájenou cibuli. Poklademe krůtím masem nakrájeným na kostky, které posypeme kořením (grilovací nebo směs na čínu, vegetou nebo podle vlastní chuti).

  2. Pokryjeme očištěnou a nakrájenou zeleninou. Prakticky jde použít cokoliv - papriky, pórek, rajčata, brokolici nebo jen mraženou zeleninovou směs.

  3. Krůtí kostky na zelenině promícháme, pokapeme kečupem, sójovkou, olejem, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby. Nemusíme ničím podlévat, zelenina sama pustí šťávu, kterou pak použijeme na polití přílohy - hodí se brambory, hranolky, ale i rýže.

  4. Krůtí maso můžeme nahradit kuřecím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!