Dýňový krém s hráškem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
1 lžička sůl
30 - 40 g máslo
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
1,5 - 2 l voda
1 špetka muškátový oříšek
1/2 lžičky mletý kmín
2 hrstě zelený hrášek
2 lžičky sušená petrželka
1 lžička mletá kurkuma
1 ks dýně hokaido
2 lžíce chia semínka
2 špetky mletý sušený zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny na dýňovou polévku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme. Dýni hokaido (cca 1,5 kg) omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed. Hokaido nakrájíme na kostky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté vsypeme dýni, pár minut za stálého míchání orestujeme, osolíme, okořeníme kurkumou, zázvorem, kmínem, muškátovým oříškem a sušenou petrželkou, vsypeme stroužky česneku a zalijeme horkou vodou

  3. Polévku přivedeme k varu a takto vaříme cca 15 minut za mírného probublávání. Poté odstavíme, tyčovým mixérem rozmixujeme a podle potřeby dosolíme. Nakonec do dýňového krému vsypeme krátce povařený zelený hrášek a chia semínka. Dýňový krém už pouze prohřejeme a můžeme servírovat

  4. Dýňový krém s hráškem podáváme horký s celozrnným pečivem. Tato polévka skvěle zasytí a nahradí i hlavní chod. Navíc je opravdu zdravá, plná koření, bez zahušťování, mléka apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!