Krupicový trhanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
250 ml mléko
100 g krupice
1 lžička cukr krupice
podle chuti
vanilkový cukr
ovocný sirup
podle potřeby
tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme se solí a cukrem, zředíme mlékem a po částech vmícháváme krupici. Dolijeme zbytek mléka a pořádně promícháme v husté těsto, do kterého na závěr přidáme rozehřátý tuk. Těsto na trhanec necháme půl hodiny odležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme tuk, vlijeme těsto a pečeme. Poté obrátíme a těsto roztrháme dvěma vidličkami na kousky a dopečeme.

  3. Horký trhanec polijeme ovocným sirupem, posypeme vanilkovým cukrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!