Krupicový nákyp 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
30 g máslo
- - strouhanka
300 ml mléko
- - tuk
60 g krupice
100 g cukr krupice
- - šťáva citronová
1 šálek švestky sušené

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme s cukrem a s máslem, přidáme v troše mléka nabobtnalou krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Sušené švestky propláchneme, vložíme do vody s citronovou šťávou a pár minut povaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 170 st. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky napěníme, vmícháme švestky a přidáme do krupicové kaše. Bílky ušleháme do sněhu a také je vmícháme do kaše. Formu na pečení vymažeme a vysypeme strouhankou,vložíme krupicovou kaši, dáme do trouby a pečeme zvolna asi 45 minut. Pak napíchneme nákyp kovovou špejlí a přesvědčíme se, že je upečený. Podáváme na talíře, můžeme pokapat čokoládou a zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!