Krupicový nákyp 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 30 g máslo - - strouhanka 300 ml mléko - - tuk 60 g krupice 100 g cukr krupice - - šťáva citronová 1 šálek švestky sušené
Postup Krupicový nákyp 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko svaříme s cukrem a s máslem, přidáme v troše mléka nabobtnalou krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Sušené švestky propláchneme, vložíme do vody s citronovou šťávou a pár minut povaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 170 st. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky napěníme, vmícháme švestky a přidáme do krupicové kaše. Bílky ušleháme do sněhu a také je vmícháme do kaše. Formu na pečení vymažeme a vysypeme strouhankou,vložíme krupicovou kaši, dáme do trouby a pečeme zvolna asi 45 minut. Pak napíchneme nákyp kovovou špejlí a přesvědčíme se, že je upečený. Podáváme na talíře, můžeme pokapat čokoládou a zdobit šlehačkou.