Hovězí roštěná s paprikovou přílohou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks pórek
1/4 lžičky sušený tymián
mletý barevný pepř
2 plátky hovězí roštěná
1/4 lžičky sušená bazalka
2 ks velká žlutá paprika
1 sklenice rajčatové pyré se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme a jen jemně naklepeme. Použijeme pořádně velké kusy masa. Na krajích nařízneme. Po obou stranách hovězí osolíme a posypeme čerstvě namletým pepřem. Necháme odležet asi 4 hodiny

  2. Mezitím si očistíme papriku s pórkem. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, vhodíme pórek a krátce osmahneme. Potom přidáme papriku, promícháme, osolíme a opepříme. Chvíli necháme restovat. Pak vlijeme celou sklenici ochuceného rajčatového pyré se zeleninou a necháme tak 5 minut bublat za občasného promíchání. Ochutíme sušenou bazalkou a tymiánem. Odstavíme a uchováme na teple

  3. Na druhé pánvi opět rozehřejeme trochu olivového oleje a plátky hovězí roštěné zprudka osmahneme. Poté teplotu snížíme a maso necháme opékat, dokud není měkké

  4. Hovězí roštěnou servírujeme vzápětí po přípravě s paprikovou přílohou. Můžeme podávat jen tak, s chlebem nebo bramborem. Jednoduše tím, co nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!