Hovězí roštěnec s ředkvičkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
125 g máslo
2 svazky ředkvička
3 hrstě salát polníček
mletý černý pepř
3 plátky nízký roštěnec á 200g

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z nízkého roštěnce očistíme, osolíme, opepříme a hřbetem ruky zlehka poklepeme. Maso potřepeme olejem a necháme v chladu odležet. Ředkvičky očistíme a podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Polníček vypereme a osušíme

  2. Připravíme si hnědé zkaramelizované máslo. Do menšího a vyššího rendlíku nakrájíme máslo na kousky a při nízké teplotě zahříváme, dokud se nerozpustí. Vzniklou bílkovinovou pěnu v tomto případě nesbíráme (jako je u másla přepuštěného), ale za stálého míchání ji necháme u dna rendlíku zkaramelizovat do zlatové barvy a oříškové vůně. Poté ihned máslo odstavíme z tepla a přelijeme do sklenice. V momentu hnědnutí másla pracujeme rychle a opatrně, abychom máslo nepřipálili

  3. Na rozpáleném oleji pečeme steky z rožštěnce z každé strany asi 3 - 4 minuty, poté je zabalíme do alobalu a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 10 - 15 minut dojít. Pánev s výpekem rozpálíme, podle potřeby přidáme několik kapek oleje a vložíme ředkvičky, které za stálého míchání ze všech stran opékáme asi 4 minuty. Pánev odstavíme z tepla, přidáme sůl a vmícháme zkaramelizované máslo

  4. Steaky z roštěnce rozdělíme na porce, obložíme polníčkem a ředkvičkami a vše přelijeme rozpuštěným máslem z pánve. Jako přílohu zvolíme brambory připravené na oblíbený způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!