Smažené kuře s křupavým obalem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
250 ml podmáslí
250 g hladká mouka
olej na smažení
2 kg kuřecí maso
1 lžička mletá sladká paprika
Postup Smažené kuře s křupavým obalem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso (stehna a křídla) očistíme a komu nechutná, sundá kůžičku
Do většího sáčku nasypeme mouku promíchanou se solí a mletou paprikou. Kuřecí maso důkladně promícháme s podmáslím a necháme pár minut odpočinout. Kuřecí kousky navlhčené podmáslím vložíme do sáčku s moukou a sáčkem dobře zatřepeme
Obalené kuřecí kousky opatrně uložíme na plech s pečicím papírem, přikryjeme kuchyňskou folií a necháme odstát aspoň 15 minut. Mezitím se mouka pomalu spojí s podmáslím
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a kuřecí kousky smažíme dozlatova ze všech stran, stačí asi 3 - 4 minuty. Teplotu snížíme a kuřecí maso přikryjeme. Kuřecí maso smažíme asi 20 minut, ale záleží na velikosti masa. Poklici odkryjeme a již zprudka necháme maso ztmavnout. Usmažené kousky masa ukládáme na sací kartu
Smažené kuře s křupavým obalem podáváme s bramborem, ale někomu postačí i pečivo.