Smažené kuře s křupavým obalem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
250 ml podmáslí
250 g hladká mouka
olej na smažení
2 kg kuřecí maso
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (stehna a křídla) očistíme a komu nechutná, sundá kůžičku

  2. Do většího sáčku nasypeme mouku promíchanou se solí a mletou paprikou. Kuřecí maso důkladně promícháme s podmáslím a necháme pár minut odpočinout. Kuřecí kousky navlhčené podmáslím vložíme do sáčku s moukou a sáčkem dobře zatřepeme

  3. Obalené kuřecí kousky opatrně uložíme na plech s pečicím papírem, přikryjeme kuchyňskou folií a necháme odstát aspoň 15 minut. Mezitím se mouka pomalu spojí s podmáslím

  4. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a kuřecí kousky smažíme dozlatova ze všech stran, stačí asi 3 - 4 minuty. Teplotu snížíme a kuřecí maso přikryjeme. Kuřecí maso smažíme asi 20 minut, ale záleží na velikosti masa. Poklici odkryjeme a již zprudka necháme maso ztmavnout. Usmažené kousky masa ukládáme na sací kartu

  5. Smažené kuře s křupavým obalem podáváme s bramborem, ale někomu postačí i pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!