Křupavé ovesné sušenky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g máslo
1 lžička jedlá soda
1 hrnek ovesné vločky
3 lžíce javorový sirup
1 hrnek celozrnná hladká mouka
1/2 hrnku třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky, mouku a třtinový cukr smícháme. V menším hrnci necháme rozpustit máslo s javorovým sirupem a přidáme lžičku jedlé sody. Rozpuštěné máslo se sirupem a sodou smícháme se směsí z ovesných vloček

  2. Než začneme tvarovat sušenky, tak si rozehřejeme troubu a na plech dáme pečící papír

  3. Na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme pomocí lžíce sušenky, stejně vysoké a ne moc velké, při pečení se sušenky zvětší

  4. Ovesné sušenky pečeme na 150 °C, dokud sušenky nezezlátnou. Sušenky necháme vychladnout a pak podáváme. Aby nám sušenky vydržely co nejdéle, uzavřeme je do vzduchotěsné nádoby

  5. Ovesné sušenky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře uskladněné vydrží i 2 týdny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!