Křupavé ovesné sušenky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 lžička jedlá soda 1 hrnek ovesné vločky 3 lžíce javorový sirup 1 hrnek celozrnná hladká mouka 1/2 hrnku třtinový cukr
Postup Křupavé ovesné sušenky
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky, mouku a třtinový cukr smícháme. V menším hrnci necháme rozpustit máslo s javorovým sirupem a přidáme lžičku jedlé sody. Rozpuštěné máslo se sirupem a sodou smícháme se směsí z ovesných vloček
Než začneme tvarovat sušenky, tak si rozehřejeme troubu a na plech dáme pečící papír
Na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme pomocí lžíce sušenky, stejně vysoké a ne moc velké, při pečení se sušenky zvětší
Ovesné sušenky pečeme na 150 °C, dokud sušenky nezezlátnou. Sušenky necháme vychladnout a pak podáváme. Aby nám sušenky vydržely co nejdéle, uzavřeme je do vzduchotěsné nádoby
Ovesné sušenky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře uskladněné vydrží i 2 týdny.