Křupavé kuře z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
máslo
1 snítka rozmarýn
1 ks kuře
4 lístky šalvěj
1 lžíce olivový olej
červené víno
1 lžička mletá sladká paprika
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Menší kuře rozpůlíme, opláchneme, očistíme a osušíme. Kuře ponoříme do červeného vína a necháme přes noc marinovat. Rozmarýn se šalvějí nasekáme nadrobno

  2. Olivový olej, sůl, papriku, nasekané bylinky a prolisovaný česnek promícháme

  3. Kuře vyndáme z marinády, potřeme máslem a poté připravenou bylinkovou směsí. Kuře vložíme do pekáčku s trochou vývaru nebo vody

  4. Kuře přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C prvních 20 minut. Poté odendáme alobal, teplotu zvýšíme a dopékáme dozlatova

  5. Křupavé kuře z trouby podáváme s bramborem nebo rýží k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!