Křupavé kuře s kořením a pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 lžic ocet
1 kg pomeranč
1 ks kuře
20 ks hřebíček
1 lžíce glutasol
1 lžíce med
1 lžíce vodka
5 ks bobkový list
1 balíček mletý bílý pepř
1 l olej na smažení
pomerančová kůra
1 ks hvězdička badyánu
1 lžíce škrob na maso

Postup přípravy receptu

  1. Do 3 litrů vody dáme glutasol, pepř, hvězdičku badyánu, hřebíček, bobkový list a pomerančovou kůru z 1 pomeranče. Osolíme (4lžíce), promícháme a necháme do druhého dne stát.

  2. Přidáme ocet, vodku, med a škrob a povaříme 10 minut. Do takto připravené marinády vložíme kuře a vaříme doměkka (asi 20 minut). Potom kuře naporcujeme nůžkami na kousky (asi 8cm) i s kostmi.

  3. Do větší pánve dáme celý olej, ten rozpálíme a kousky kuřete osmažíme dozlatova.

  4. Pomeranče oloupeme na měsíčky, ty ještě rozkrojíme na tři dílky a podáváme ke křupavému kuřeti jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!