Domácí hambáč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks cibule
1 sklenice majonéza
2 ks rajče
kečup
4 ks anglická slanina
1 hlávka hlávkový salát
500 g mleté maso
4 ks plátkový sýr
mletý černý pepř
čerstvá zelenina
4 ks sezamová bulka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno a smícháme ji s mletým masem, které následně osolíme a opepříme. Maso vytvarujeme na placky, které necháme 5 minut odstát při pokojové teplotě. Mezitím si rozkrojíme bulky a namažeme je máslem. Nakrájíme druhou větší cibuli a rajčata na kolečka

  2. Maso vložíme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova. Jestliže se nám nebudou zdát dodělané, můžeme je dát do trouby, ve které si můžeme upéct také hranolky. Na rozehřátou pánev vložíme bulky namazané máslem stranou dolů a smažíme je, dokud nevypadají křupavé. Poté si osmažíme cibuli zároveň se slaninou

  3. Hotové bulky potřeme majonézou (z vrchu i ze spodní strany), kečupem nebo tatarkou, vložíme maso, na maso plátkový sýr, poté rajče, osmaženou cibuli se slaninou, list hlávkového salátu a nakonec bulkou potřenou majonézou

  4. Přidávám si k tomu nakrájenou červenou papriku. Každý si tam může dát vše podle chuti

  5. Domácí hambáč je nejvhodnější podávat s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!