Krkovička pečená se zelím a klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžička hořčice
3 lžíce sádlo
200 g klobása
150 ml bílé víno
400 g kysané zelí
600 g vepřová krkovice
podle chuti
petrželka
pažitka
tymián
bazalka
kerblík
jalovčinky
1 lžička drcený pepř
1 lžička drcený kmín
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  2. Plátky krkovice opečeme zprudka z každé strany na sádle a vyjmeme na talíř.

  3. Výpek z masa dáme do pekáče, na něj rozložíme zelí, nakrájenou cibuli a podélně rozkrojenou klobásu. Posypeme podle chuti směsí bylinek s jalovčinkami (s těmi opatrně - mají velice výrazné aroma a chuť), zalijeme vínem a na to všechno položíme opečené plátky krkovice.

  4. Krkovici se zelím zvolna pečeme asi 30 minut v rozehřáté troubě.

  5. Krkovičku pečenou se zelím a klobásou podáváme s bramborovou kaší nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!