Krkovička na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
10 dkg anglická slanina
3 plátky krkovička bez kosti
1 balíček bramborové placky
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
zeleninová obloha
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, mírně osolíme a dost posypeme grilovacím kořením. Koření rozetřeme do masa, pokapeme olejem a necháme odležet. Mezitím nakrájíme středně velkou cibuli a slaninu na kostičky.

  2. Na pánvi na oleji osmažíme cibuli a slaninu. Přidáme plátky masa a z obou stran osmažíme. Potom trošku podlijeme, přiklopíme a necháme dusit.

  3. Bramborové placky můžeme pro úsporu času použít koupené mražené. Placky pak dáme péct na plech do trouby rozehřáté na 220 °C. Za 10 minut placky zastříkneme olejem a pečeme dalších 10 minut. Placky necháme dojít ve vypnuté troubě.

  4. Mezitím si hlídáme šťávu u krkovičky na slanině, aby se maso nepřipálilo. Podle potřeby šťávu trošku podlijeme. Když je maso měkké, odložíme ho na talíř. Šťávu zasypeme lžičkou hladké mouky, podlijeme vodou a povaříme.

  5. Krkovičku na slanině na talíři přelijeme sosem, přidáme bramborové placky a zeleninovou oblohu. Kdo chce, přidá si i tatarku. Samozřejmě můžeme místo placek podávat brambory v jiné úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!