Zemlbába s jablíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce máslo 250 ml mléko 500 g jablko 100 g rozinky 2 lžíce cukr moučka 6 ks rohlík 1/4 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 1 ks mletý hřebíček
Postup Zemlbába s jablíčky
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky pokrájíme na tenké plátky a namočíme v mléce. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
Máslo utřeme s cukrem a postupně zatřeme žloutky. Ochutíme mletým hřebíčkem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je najemno, zasypeme skořicí a vanilkovým cukrem
K utřenému máslu se žloutky vmícháme rohlíky, jablíčka, rozinky a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků
Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme těstem a na jeho povrch rozložíme pár vloček másla. V předehřáté troubě pečeme na 180°C zvolna přibližně 45 minut
Hotovou zemlbábu s jablky ihned podáváme.