Zemlbába s jablíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
250 ml mléko
500 g jablko
100 g rozinky
2 lžíce cukr moučka
6 ks rohlík
1/4 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
1 ks mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na tenké plátky a namočíme v mléce. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Máslo utřeme s cukrem a postupně zatřeme žloutky. Ochutíme mletým hřebíčkem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je najemno, zasypeme skořicí a vanilkovým cukrem

  3. K utřenému máslu se žloutky vmícháme rohlíky, jablíčka, rozinky a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků

  4. Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme těstem a na jeho povrch rozložíme pár vloček másla. V předehřáté troubě pečeme na 180°C zvolna přibližně 45 minut

  5. Hotovou zemlbábu s jablky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!